Smarte dingser blir smartere!

Den trådløse teknologien blir stadig utsatt for sikkerhetstrusler, noe som ikke er godt for vi som driver på med pengespel på nett. Ikke bedre blir det med flere trådløse smartdingser som er tilgjengelig den dag i dag. Det prestisjetunge selskapet MIT arbeider mot denne sikkerhetstrusselen ved å utføre smarte og nettilkoblende enheter vanskelig å hacke. Dette er også en løsning som er rettet mot «tingenes internett»-enheter, hvor det blir benyttet «frekvens-hopping». Løsningen innebærer å sende datapakkene som inneholder flere tusen individuelle bits på en vilkårlig og unik radiofrekvens. Dette gjør at hackere ikke kan klare å identifisere en bestemt datapakke.

Teknologien er ikke akkurat ny, men den utgaven i dag har en svakhet hvor datapakkene beveger seg for sakte, slik at de blir ekstra sårbare for hackere. Dette er noe MIT-forskerne har lagt sitt fokus på. Det skal i følge forskere ta rundt 612 mikrosekunder for å sende en hel datapakke over en kanal, med vanlig type BLE-sender. BLE står for Bluetooth Low Energy, som ofte blir brukt i «tingenes internett» sine enheter. MIT-forskere mener at en hacker bare trenger 1 mikrosekund for å kunne identifisere selve frekvensen, siden datapakkene befinner seg lenge nok til å kunne skrive over dataene som er i resten av datapakken. For de av dere med barn kan sjekke ut kidsbrandstore.no, for klær gjennom sikre betalingsløsninger på nett.

Den nye løsningen innebærer en hastighet som går for raskt for en hacker til å klare å henge med. Til fordel vil de gjøre kommunikasjonen som er med trådløse enheter langt mer sikre. Forskerne har utviklet en RF-sender som bytter raskt mellom en lang rekke med ulike typer RF-kanaler og sender informasjonene over én bit for hver eneste «hopp» mellom disse kanalene. Forskerne fra MIT har også klart å utvikle en kanalgenerator som kan velge vilkårlige kanaler til sending for hver bit per mikrosekund. Det er derfor en god nyhet i sikte!

To personer på mobilen.

MIT er også i gang med å lage en trådløsprotokoll som skal støtte denne nye frekvens-hopping som et annet alternativ til det vanlige Wifi- og Bluetooth løsningene. Forskerne har blant annet fått presentert sin nye teknologi under konferansen i juni, IEEE Radio Frequency Intergrated Circuits Symposium i Philadelphia i USA. For hvordan den videre utviklingen blir, vil være spennende å se og ikke minst et stort gjennombrudd!