Når vi ikke lenger kan gå ut

Når pandemier herjer og skoler og arbeidsplasser har lukket dørene, blir mange av oss nødt til å jobbe hjemmefra. Det å kommunisere over nett har således blitt en livredder. Skoleelever kan få undervisning hjemmefra på en helt ny måte, og videokonferanser erstatter fysiske jobbmøter i enda større grad enn tidligere.

Bransjer som allerede er aktive på nett kommer seg bedre gjennom koronakrisen enn de som ikke gjør det, og det er i slike tider at det virkelig blir klart hvor viktig teknologien er. Selv om alt vil bli normalt igjen, er det viktig å bruke kommunikasjon over nett for alt det er verdt. Hadde det ikke vært for muligheten til å kommunisere på nett, ville det vært større sjanse for at store deler av samfunnet hadde kollapset. Heldigvis har ulike bransjer kommet med kreative løsninger for å klare seg.

Ikke alle trenger på død og liv dra til et kontor for å gjøre jobben sin, når de har pc tilgjengelig hjemme. Det kan være kjedelig å skulle tilbringe hele jobb- eller skoledagen hjemme, for så ikke å kunne bevege seg for mye ute etter at jobbdagen er slutt. Samtidig må vi huske på at alt ville blitt verre om vi ikke hadde hatt muligheten til å gjøre tingene hjemmefra. Det er i slike tider at vi virkelig lærer oss å sette pris på internettet.

En enda mer digitalisert hverdag

Selv om mye forandret seg etter koronaviruset sitt inntog, er mye som før i en allerede digitalisert hverdag. Å benytte seg av tjenestene til strømleverandører som tibber.com/no/ gjør vi på samme måte som før, ved å lese gjennom tilbudene deres på nettsiden og eventuelt laste ned appen. Pandemien kan ikke stoppe oss fra å handle på denne måten, selv om det er ganske spesielle tider for den norske kronen.

Når virus herjer betyr det økt teknologibruk. Selv om vi ikke kan dra på treningssentre i slike tider, kan vi ta timer over nett. I tillegg kan musikkartister holde konserter over nett, og leger kan i større grad enn tidligere holde videokonsultasjoner. Kommunikasjon over nett har lenge vært uvurderlig i samfunnet, og takket være koronaviruset har vi virkelig fått være vitne til hvor hjelpeløse mange av oss nå ville vært uten dette redskapet.

Vi er i stor grad rustet til å takle slike epidemier i disse dager, noe vi garantert vil bli takknemlige for når alt er tilbake til normalen igjen. Tenk bare hvilke konsekvenser det ville fått dersom internettet hadde brutt sammen i disse tider. Da hadde alt håp virkelig vært ute for veldig mange, og det hadde blitt vanskeligere å stabilisere samfunnet igjen. Selv om vi mennesker har klart oss uten Internett i 99,9 % av historien vår, har vi nå kommer til et punkt hvor vi neppe kan gå tilbake til slik ting var.