Eldre sosiale medier

Noe som er sikkert er at det å kommunisere over internett blir enklere for hver dag som går, men hvordan kommuniserte folk over internett før? Dette er noe vi skal gå nærmere inn på i denne artikkelen.

Norske sosiale medier

Før Facebook, Instagram og Twitter fantes det en rekke spennende norske sosiale medier der ute. De fleste av oss kjenner nok til noen av dem, selv om vi kanskje ikke hadde en profil på dem.

Det aller største norske sosiale mediet var Blink, som ble laget i 2002 av Dagbladet. Dette eksisterte fra 2002 til 2011. Dette var et nettsamfunn som hadde over 300 000 brukere på det meste. Mange regner dette som den norske forgjengeren til Facebook.

VG slang seg på i 2006 med Nettby som også ble en stor suksess. Dette sosiale mediet holdt på fra 2006 til 2010.

Både Blink og Nettby ble lagt ned da Facebook overtok majoriteten av brukerene.

Det fantes også en rekke andre mindre sosiale medier, som for eksempel Backstage i regi av VG Lista Topp 20, Popit og Habbo Hotel gjorde det også veldig godt i Norge.

Kanskje du har en idé til hvordan du kan lage et nytt sosiale medie? Da er det flaks for deg at du kan ta et lån uten sikkerhet og investere i dine drømmer!

Utenlandske sosiale medier

Det sosiale mediet som gjorde aller størst suksess før Facebook inntok markedet var nok MySpace. Dette var en helt ny måte å gjøre sosiale medier på og MySpace var også en side der man kunne dele musikk på.

Det finnes også en rekke andre sosiale medier som var populære, i Storbritannia var det for eksempel Bebo.

Online dating

Dette er også en del av sosiale medier kategorien og før så fantes det også steder der man kunne date på nett. Noen av disse stedene eksisterer også fortsatt, som for eksempel Møteplassen eller Sukker. Dette er tjenester som har overlevd i svært lang tid. Du kan faktisk finne en god oversikt over de ulike datingsidene som finnes der ute!

Noe som vi anbefaler deg å gjøre uansett er å se på skjermbilder fra disse gamle tjenestene. Kanskje du kan se på noen videoer om det? Fordi det er vilt å se hvor mye sosiale medier har forandret seg over de siste årene. Det blir spennende å se hva som skjer videre!