Kommunikasjon på internett

I denne artikkelen skal vi snakke om hvordan kommunikasjon fungerer på Internett. Det første vi skal se litt nærmere på er hvordan internettet er satt opp til å begynne med.

Datamaskiner

Internett er egentlig ingenting annet enn mange datamaskiner som er koblet sammen. Husk at en datamaskin ikke er noe annet enn mange signaler, som sammen oppretter et språk og kommandoer som datamaskinen utfører. Alle disse signalene kommer fra elektrisitet som vi manipulerer til å dra gjennom spesifikke kretser. Hvert eneste signal oversettes altså til å bli en såkalt «kode». Vi bruker i dag et binært språk, og det vil si at alle bitene av koden blir satt sammen av «0» og «1».

I fremtiden så kan det hende at vi får frem datamaskiner som faktisk fungerer på en «kvantekode» og dette vil si at signalet både er 1 og 0 samtidig. Dette er altså mer komplekst, og en slik datamaskin kan ende opp med å koste ekstremt mye i dag. Dersom du vil være først ute med å skaffe deg en slik maskin så kan du skaffe deg et lån på dagen i denne lenken som er lagt ved.

En datamaskin trenger altså å lagre all denne koden som vi snakker om, den som oversette til noe vi kan faktisk lese.

Internett

Internett er rett og slett alle kodene som finnes ute mellom datamaskinene satt sammen. Desto flere datamaskiner og lagringsplasser for koder som kobles opp mot Internett, desto større blir det. I dag handler mye av dette om lagringsplass i internettet. Alle disse nettstedene som vi besøker har faktisk fysisk lokasjon, tro det eller ei. Selv om det virker som at alt kommer fra løse luften så er det ikke slik i det hele tatt. Det finnes faktisk enorme rom fylt med det vi kaller for «servere» som lagrer nettsidene som vi besøker.

Internett er en stor kilde til informasjon, og på mange måter så er det slik at vi faktisk utvider vårt eget nettverk som vi har mentalt i hodet. Mange mener at vi faktisk er på vei til å integrere oss til å bli kybernetiske og at vi på mange måter allerede er det med tanke på at vi har denne tilgangen på Internett nesten overalt i den utviklede verden. Hvordan kommuniserer vi gjennom internettet?

Kommunikasjon

Det er lett å koble et få antall datamaskiner til hverandre, men når vi øker antallet til å inkludere hele verden så trenger vi altså noen større og viktigere punkter som folk i nærheten kan koble seg til, istedenfor å koble seg til hver enkelt datamaskin i verden. Det største problemet i dette tilfellet er altså antall plass på disse punktene. Det kan bokstavelig bli for mye trafikk, og det er derfor nettet blir tregt når noen andre bruker det.