Nå ut på internett

Enten det er som privatperson eller som bedrift, har du kanskje et behov for å nå ut til andre via internett. I dagens gjennomdigitaliserte samfunn foregår veldig mye over nettet. Man kommuniserer med andre, kjøper og selger produkter og tjenester, får informasjon om det man lurer på, og til og med organiserer økonomien sin, over nett. Det har aldri vært viktigere å nå ut til andre gjennom digitale plattformer. Denne artikkelen handler om apper, programmer og hvordan du kan nå ut til andre digitalt.

Økonomi

De fleste av oss har nå det som kalles mobilbank. Det vil si at du har full oversikt over kontoer, regninger, lån og sparing rett på mobilen. Mange arbeider til og med over nett. De har egne bedrifter som tilbyr produkter og tjenester. Mange har ikke lenger et fysisk butikklokale eller et fysisk møterom, alt foregår digitalt. Noen velger å starte enkeltpersonsforetak, hvor man er fullt og helt ansvarlig for egen arbeidsplass. Da kan det være lurt å ha et godt program for blant annet fakturering, og da kan Frilans Finans være et godt alternativ.

Kommunikasjon

I dag foregår også mye av kommunikasjonen med andre via plattformer som

Facebook, Instagram eller Twitter. Det er ikke like vanlig å ringe hverandre som tidligere, i stedet brukes forskjellige chatteprogrammer som for eksempel Facebook Messenger. Dette fører til at man kan føle at man alltid holder på med telefonen, nettbrettet eller datamaskinen. Man er tilgjengelig stort sett 24 timer i døgnet, men i dagens samfunn hvor informasjonen flyter raskere enn noensinne, kan det også være en fordel.

Skaffe informasjon

Internett er suverent med tanke på å tilegne seg informasjon om egentlig alt mulig. Søkemotorer som Google, Bing og Yahoo gjør det mulig å innhente informasjonen du trenger i løpet av sekunder. Nettaviser som VG, Dagbladet og Nettavisen oppdateres flere hundre ganger i løpet av dagen og siste nytt er aldri mer enn noen tastetrykk unna. Dette har ført til en kraftig nedgang i salg av papiraviser. Folk har ikke lenger tid til å vente til neste dag med å få med seg de siste nyhetene, fra både innland og utland. Mange velger også å be om varsel fra nettavisene når det skjer noe, og på den måten vibrerer det i lomma hver gang Donald Trump har kommet med en sjokkerende uttalelse, Erling Braut Haaland har scoret for Borussia Dortmund eller Erna Solberg presenterer nye korona-tiltak.