Menneskenes Nye Walkie-talkie

Helt siden den absurde utviklingen av internett fra sent 90-tallet og frem til den dag i dag, har måten vi mennesker kommuniserer på forandret seg totalt. Vi gikk fra og møtes på døren til å ta samtalen digitalt over en felles prate-plattform, som oftest da Facebook.

Hva skjedde?

Enklere enn noensinne

Ved å kun måtte ta mobilen opp av lomma, gjøre noen fikse fingerbevegelser har du allerede tryllet frem et annet menneske på din favoritt-smarttelefon. Tilsynelatende enkelt med sosiale medier og internettkommunikasjon generelt, har det revolusjonert hvordan vi går gjennom dagen vår.

Før, da Walkie-talkien var på sitt største, var tanken på leken kommunikasjon som venner i gang. Kun andre utvalgte personer kunne dele den Walkie-talkien med deg, og så uendelig kult det var.

Nå, i dag, ser vi gruppe-chatter ta av. De sosiale sirklene som bonder med felles interesser uttrykker seg som de selv ønsker med en dynamisk, grafisk leken gruppechat, slik som den vi ser på Facebook i dag. Snapchat introduserte «streaks», et fenomen som ga et visst sosialt press om hvem som var ansett som dine «bestevenner», og gud forby om du skulle ende en «streak», som vil si at du går 24 timer uten og sende en «snap» til denne personen.

På mange måter er det ungdommen som virkelig har kjent på internettkommunikasjonens revolusjon. Selv om den eldre garden selvfølgelig har vært med de også, har de nok kanskje mest kjent på utviklingen indirekte. Mange opplever et økonomisk press om å ha det nyeste, beste utstyret så man ikke blir etterlatt av sine nærmeste venner og bekjente.

Dersom det økonomiske skulle en gang vise seg å være et problem har centum.no strålende sammenligningsalternativer for å finne det beste forbrukslånet tilgjengelig på markedet. Det er selvfølgelig ikke noe krav og ha en smarttelefon eller annen gjenstand for å kommunisere, men det er absolutt noe som gjør hverdagen ti ganger enklere.

«Sosiale» medier?

Selv om internettkommunikasjon gjør alt ti ganger enklere, har det også gjort store forandringer med hverdagen vår sosialt sett. Vi møter folkerike rom med hoder dypt plantet ned i større og mindre smarte gjenstander som viser hver sin historie. Noen opplever at vi har sluttet å være naturlig sosiale, at fristelsen for å ta opp mobilen bare i noen sekunder ofte blir så stor at det er praktisk umulig å skille seg fra den uten at noen fysisk tar den fra deg.

Innovativ, nytenkende teknologi er definitivt veien fremover, men vi må ikke få tunnelsyn i bedringens navn. For uansett hvor mye vi kan forbedre hverdagen vår, vil god, gammeldags ansikt til ansikt kommunikasjon være vel så viktig som piksel-kvaliteten på kamera når du FaceTimer vennene dine.

Teknologien er smart. Så vær smart du også!