Ikke avslør intensjonene dine

Verden er stadig mer tilknyttet, og med det mener vi at vi både blir overvåket og kontrollert. Det er ikke farlig i seg selv, men kanskje sitter du på en kjempeidé som kan bli stjålet om du ikke passer på. For dem som driver virksomhet på internett er det også en annen måte man kan bli lurt på, og den er mindre enkel å gjøre noe med. Derfor er det viktig at du holder ideene dine for deg selv.

Vi skal snakke mer om hvordan det fungerer, men først er det viktig at du forstår at det fins måter å sikre ideene sine på. Det kalles for patent og opphavsrett. Disse skal sikre at det er kun du som kan selge produktet under ditt navn. Men det er mange feiltrinn man kan gjøre, så en patentsøknad må være grundig skrevet.

Bruk en kald datamaskin

Men kald datamaskin mener jeg en data som ikke er koblet til internett. På denne måten kan man bruke den til å skape og lagre ideene sine. All data som ligger her kan ikke stjeles uten at noen kobler seg inn fysisk på den. Det kan være like greit å bruke en gammeldags skrivemaskin, men disse er ikke så enkle å oppdrive.

Tenk sikkerhet alltid

Ikke la noen få innsyn i e-postene dine, ved å bruke flere lag med kryptering. Alle e-poster som sendes kan i tillegg legges under et krypterings-lag eller to, som må låses opp av mottakeren med en sikkerhetskode. Ikke la ideer ligge åpent i nettleseren når du går fra maskinen, og koble alltid nettverket av når du er ferdig med arbeidsdagen.

Kopiering

Dessverre er det vanskelig å beskytte seg 100% mot kopiering. Kopiering er kanskje den mest utbredte metoden for å stjele inntekt fra deg på. For ved å bruke internetts mange løsninger kan man finne ut hvilke nettbutikker og produkter som selges mest. Og da kan hvem som helst lage nesten identiske sider som de begynner å tjene fra. Sørg derfor for både lokale og internasjonale kunder.