Dekorativ og funksjonell solskjerming med rullegardiner

This article is paid and made in collaboration with the mentioned websites in the article

Visste du at gardiner ble tatt i bruk på 1600-tallet, da vinduene endelig var blitt store nok til å kunne dekoreres? Rullegardiner er en variant som så dagens lys på 1700-tallet og som i dag brukes både alene og sammen med gardiner. Denne formen for gardin gir utmerket solskjerming i de fleste rom og kan tilpasses etter dine vindusmål.

God skjerming mot lys og sol

Sollys og dagslys kan være skarpt og ubehagelig og skape gjenskinn i blant annet TV-skjermer og dataskjermer. Da er det funksjonelt med rullegardiner for vinduene, som du kan trekke ned akkurat så mye som det til enhver tid er behov for. Dermed sikrer du at du får skjerming mot sollys, uten at du trenger å mørklegge hele rommet. I andre situasjoner så er det nettopp mørklegging av rommet som er nødvendig. Dette gjelder nettopp soverom og selv om vi elsker sol og trenger dagslys, kan det være deilig å slippe å våkne av dette altfor tidlig på morgenen.

Window with sand coloured roll blinds

Unngå både innsyn og utsyn

En ting er solen, som lystette rullegardiner skjermer mot. Den samme skjermingen fungerer også for innsyn eller utsyn. Mange av oss har naboer tett innpå og da kan det være greit å skjerme privatlivet vårt fra nysgjerrige øyne. Har naboen bestemt seg for å gjøre utsikten din om til en byggeplass, kan det også være langt hyggeligere å se på en vakker rullegardin enn planker og annet rot. Fordelen med at du selv kan trekke en rullegardin opp og ned, gjør denne type skjerming ekstra funksjonell. Det er du som bestemmer nøyaktig hvor mye innsyn eller utsyn du vil ha.

Rullegardiner kan tilpasses alle typer vinduer

Rullegardinen kan tilpasses alle typer vinduer. Du kan både kjøpe standardmål, ferdige til å settes rett opp, men du kan også finne varianter som tilpasses etter mål. Det er veldig praktisk for deg som har ekstra store vinduer, ekstra mange vinduer eller skråvinduer. Mange hus har vindusflater der det ikke passer verken med gardinstang eller gardiner og da er en rullegardin en utmerket løsning på behovet for skjerming. Tar du en titt her på nettet, vil du finne mange leverandører av rullegardiner i alle prisklasser. Ta mål av vinduene dine og få din nye og dekorative skjerming på plass!

Kombiner mønstre og tekstiler og skap din stil

Rullegardiner kommer i mange mønstre og tekstiler. Du finner, som allerede nevnt, lystette gardiner som ofte brukes på soverom. Du kan også få noen som er transparente, om du kun ønsker dem for dekorens skyld. Ellers er det et utall farger og mønstre å velge mellom, slik at du kan få den stilen du ønsker. Mange kombinerer en rullegardin med gardiner. Der de bruker den første som solskjerming og den siste for å skape myke rammer. Det finnes mange variasjonsmuligheter, slik at du kan skape nettopp det uttrykket som passer deg.

Ulike tekniske løsninger

Rullegardiner er ikke hva de var. Tiden har også sørget for en utvikling her, både når det gjelder bruken av tekstiler som skjermer for lys og når det kommer til hvordan du betjener rullegardinen. Noen har snorløs betjening, mens andre kommer med fjær- eller snortrekk og noen kommer med motorer. Sistnevnte er en hendig løsning for alle med store og høye vindusflater. Stoffet rullegardinen er laget av har også utviklet seg. Nå er det tekniske materialer, som er i vinden, siden kundene primært ønsker dekorativ skjerming mot solen.

Rullegardiner er enkelt å sette opp selv

Alene eller sammen med gardiner skaper rullegardiner hyggelige og lune rom, der det er godt å oppholde seg. Samtidig har de en praktisk funksjon som skjerming mot lys og innsyn. Rullegardinen kan enkelt tilpasses dine vinduer etter mål og de er enkle å montere. Med minimal innsats har du fått den dekorative skjermingen du har lett etter.