Slik innreder du ditt eget hjemmekontor

Hvordan skal du innrede hjemmekontoret ditt? Det er i dag mange som jobber hjemmefra. Noen jobber noen få timer og andre på fulltid. Det er viktig å legge til rette for et mest mulig effektivt hjemmekontor. Fordelen er at du styrer din egen arbeidsdag og du bestemmer selv hvordan du vil dekorere kontoret ditt. Vi gir deg her gode innredningstips!

Design nytt hjemmekontor fra bunnen av
Er du av de heldige som kan lage et helt nytt hjemmekontor? Da må du tenke igjennom farge og lyssetting i arbeidssammenheng. Det er viktig med gode arbeidslamper og du får lamper for både bord og gulv. Taklamper gir godt arbeidslys ovenfra, og en fordel er å bruke dimmer og LED. Fargevalget er også viktig på kontoret. Det hjelper deg til å skape en stemning som gir lyst til å arbeide. Det er lurt å velge duse og rolige farger som grått eller hvitt, for det skaper god atmosfære. For å skape din egen stil bruker du dekor og farger.

Ryddig hjemmekontor med effektiv arkivering
Et rent og ryddig skrivebord gjør det lettere for deg å konsentrere deg om jobben og det blir mer hyggelig når notater og utskrifter ikke ligger å flyter omkring. Det er viktig å ha faste rutiner angående hva du trenger å beholde og hva som skal arkiveres eller kastes. Invester i et arkivskap som er bygd for oppbevaring av papirer. Et annet godt tips er å lage en sjekkliste med oppgaver du skal gjøre daglig eller ukentlig. Da vil du alltid ha et godt system.

Hjemmekontor med komfortabel kontorstol og arbeidsplass
I dag jobber mange bak en bærbar datamaskin og slik blir du veldig mobil. Om du har et eget hjemmekontor er det viktig å investere i gode kontormøbler. Dette kan ofte bli glemt hvis du ikke jobber hjemme like ofte. Et godt tips er å tenke igjennom hvor lenge du jobber og sitter i stolen. Det er ikke kjekt med vond rygg eller senebetennelse. Ønsker du at hjemmekontoret ditt skal ha flere bruksområder? dekor med sovesofa og gjør det koselig både for gjestene og deg selv.

Ryddig hjemmekontor med løsninger for kabelrot
Det er ingenting som er mer irriterende enn ledninger over alt. Et hjemmekontor er ikke koselig å jobbe i når der er kabelrot, men det er mye en kan gjøre for å rydde opp i slikt. Ønsker du å gjemme bort ledningene? Nå kan du kjøpe en kabelrenne på skrivebordet og da får du løst problemet med å gjemme de på baksiden. De blir da helt usynlige for de som oppholder seg på kontoret. Et annet tips kan være å skille kabler en bruker av og til fra de som står på hele tiden.

Ryddig hjemmekontor med usynlige strømkabler
Stikkontakter i veggen er ofte et problem for et hjemmekontor. Det bruker aldri å være nok stikkontakter der du ønsker at de skal være. Invester i grenuttak. Hvis du ikke ønsker at kablene skal være synlige kan du kjøpe rimelige vegg- og skrivebordsfester. Disse hever strømkablene opp fra gulvet og ut av syne. Hvis grenuttakene har av- og påknapp er det lurt å gjemme disse vekk i tillegg. En bonus er at det nå er enklere å holde rent når alt er oppe fra gulvet.

Viktige tips for å få et praktisk hjemmekontor
Skal du innrede et praktisk hjemmekontor er det viktig med riktig lys og farge. En god kontorstol og kontorpult er viktig for rygg og skuldre. Rydd gjerne opp i kabelrot og strømkabler. Det å arkivere og rydde vekk gamle notater hjelper godt på atmosfæren og arbeidsgleden.