Hva kommuniserer vi med klær og utseende?

Klær og utseende kan kommunisere så mangt. På skolen kan barn og ungdom få oppleve dette både negativt og positivt. Positiv i form av å bli populær, negativt i form av mobbing. Noen land har skoleuniform, og mange sier at dette er bra og at det forhindrer mobbing. Men gjør det egentlig det? En annen stor diskusjon er om det skal være forbud mot religiøse hodeplagg i norsk skole. Det kan være forbud mot caps og lue i skoletimene, og da gjelder vel også det for andre hodeplagg? Eller er det faktisk slik at religiøse hodeplagg er en del av en persons religion og at en fritt bør kunne bære det? Hvem vet om vi noen gang kan bli enige.

Sparetips for de som vil være trendy

Det kan være vanskelig som foreldre å gjøre det beste for barna. En vil ikke skjemme bort barna, men en vil samtidig det beste for dem. Når det kommer til klær kan en ønske at barna skal være kledd i det siste innen trendy mote eller la barna få kle seg slik som de selv ønsker ut fra deres interesser. En ting er sikkert, enten det er det beste innen sportsutstyr eller det siste innen mote så koster det. Det er ikke alle foreldre som kan være med på dette jaget. En dag er det «den jakka» eller «det merket» som gjelder, og i neste uke er det plutselig noe helt annet. Et tips kan være å handle klær, sko og sportsutstyr på nettet. Da kan du sammenligne og handle til best mulig pris. En krone her og en krone der. Ikke verst eller hva? Så neste gang noen sier: «Her kan du kjøpe sko på nett» så sjekk ut siden, det kan være penger å spare.

levis_501_rear_detailMerkeklær og deres popularitet

Det finnes et hav av merker å velge mellom, og populariteten av de forskjellige endrer seg stadig. Engang var Levi`s 501 det store, i dag er for eksempel Converse sko et must blant både ungdommer og voksne. Kjente personer har også en tendens til å komme med egne merker eller markedsføre store kleskjeder. Den populære modellen Kate Moss har for eksempel hatt sin egen kolleksjon for Top Shop, men Anna Nicole Smith markedsførte i sin tid H&M. I dag er det vår nye norske yndling Kygo som står for tur. Han en jo en imponerende ung kar som har kommet seg svært lang og blitt utrolig populær på kort tid. Han er faktisk blitt så populær verden over at han ble invitert til å spille på avslutningsseremonien for OL i Rio 2016. Kygo sa ja, og fløy over med privatfly. Så vær beredt, Kygo kommer med egen kleskolleksjon. Og med den populariteten kan en nok vente seg et par spørsmål fra barna om nye trendy klær.